Baklava med fikon, pinjenötter och granatäpplesirap
1 tim 40 min
•
Arbetstid: 40 min
Dessert
•
Söta, kryddiga och frasiga baklava med bitar av fikon, rostade pinjenötter och granatäppelsirap. Häll sirapen över baklavan direkt när du tar ut den ur ugnen.
Ingredienser
Baklava:
| 200 g | |
|
Pinjenötter
|
½ dl |
|
Torkade fikon
|
12 |
|
Skållad mandel
|
3 dl |
|
Strösocker
|
3 msk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Seven spice
|
1 tsk |
|
Filodeg
|
300 g |
Granatäpplesirap:
|
Strösocker
|
4 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
|
Rosenvatten
|
2 msk |
|
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Gör så här
Baklava:
Granatäpplesirap:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
246 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g |
| Protein: | 5,4 % | 3,3 g |
| Fett: | 44,5 % | 12,4 g |
| Kolhydrater: | 50,1 % | 30,3 g |