Bakade tomater i olivsås

Bakade tomater i olivsås

45 min Buffé Förrätt
Bakade tomater i ugn med en sås på tapenade blandat med grädde - supergott! Doppa bröd i den goda såsen eller häll den över grillat kött, kyckling eller fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnorna.
  • Blanda grädde och tapenade i en ugnssäker form. Lägg i tomaterna och salta dem.
  • Skala och finhacka vitlöken och blanda med persilja, ströbröd och smör-&rapsolja.
  • Fördela blandningen i tomaterna och lägg på locken.
  • Baka i mitten av ugnen 15- 20 min.
Klart!
Energi:

265 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Tomater
8
1 dl
Tapenade
50 g
Salt
2 krm
Vitlöksklyftor
2
Hackad färsk persilja
3 msk
Ströbröd
2 msk
3 msk