Bakade tomater i olivsås - Recept | Arla
Bakade tomater i olivsås

Bakade tomater i olivsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Bakade tomater i ugn med en sås på tapenade blandat med grädde - supergott! Doppa bröd i den goda såsen eller häll den över grillat kött, kyckling eller fisk.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnorna. Blanda grädde och tapenade i en ugnssäker form. Lägg i tomaterna och salta dem. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, persilja, ströbröd och smör-&rapsolja. Fördela blandningen i tomaterna och lägg på locken. Baka i mitten av ugnen 15- 20 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa: