Bakad punschkräm, karamelliserade äpplen och vispad punschgrädde
1 tim 30 min
•
Denna vintriga dessert går utmärkt att förbereda dagen innan den stora middagen och på bara några minuter är den redo att serveras när det väl är dags. Härligt ljumma och karamelliserade äpplen i säsong får sällskap av kryddig, bakad punschkräm, havresmul och stingig punschgrädde. Receptet är skapat av Kristin Hamberg, Årets Konditor 2025.
Kristin Hamberg
Årets Konditor 2025
Nytt
Ingredienser
Bakad punschkräm med kardemumma:
| 4 dl | |
| 1½ dl | |
|
Punsch
|
2 msk |
|
Malen kardemumma
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Äggulor
|
9 |
Karamelliserade äpplen:
|
Äpplen
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
| 50 g | |
|
Kokhett vatten
|
1½ dl |
Havresmul:
| 40 g | |
|
Havregryn
|
1 dl |
|
Strösocker
|
3 msk |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen kardemumma
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Bikarbonat
|
½ krm |
Vispad punschgrädde:
| 1 dl | |
|
Punsch
|
1 - 3 msk |
Garnityr:
|
Färsk timjan
|
|---|
Gör så här
Bakad punschkräm med kardemumma:
Karamelliserade äpplen:
Havresmul:
Vispad punschgrädde:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden
Energi:
4684 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,7 g |
| Protein: | 3,7 % | 43,2 g |
| Fett: | 60,6 % | 320,8 g |
| Kolhydrater: | 33,4 % | 385 g |