Bakad hälleflundra med jordärtskockpuré
2 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ett Läckert recept på hälleflundra serverad med en len jordärtskockpuré som får fin smak av äpple samt syltade trattkantareller som är väl värda tiden det tar att sylta. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Klas Lindberg
Årets kock 2012

Ingredienser
Hälleflundra
|
400 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Olivolja
|
1 msk |
Krossade vitlöksklyftor
|
2 |
Syltade kantareller:
Torkade trattkantareller
|
4 dl |
---|
Lag:
Vatten
|
6 msk |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
Strösocker
|
4 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
½ krm |
Chili flakes
|
1 krm |
Riven pepparrot
|
2 msk |
---|---|
Färsk gräslök
|
1 msk |
Äpple- och jordärtskockpuré:
Jordärtskockor
|
600 g |
---|---|
Äpplen
|
3 |
Gul lök
|
1 |
Hackad vitlöksklyfta
|
1 |
2 msk | |
½ dl | |
Citronsaft
|
1 tsk |
Salt
|
|
Svartpeppar
|
Vispat smör med forellrom:
100 g | |
Salt
|
1 krm |
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
Forellrom
|
50 g |
Färsk dill
|
Gör så här
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
620 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 40 g |

