Bakad chokladkräm med apelsingrädde
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
•
Sagolik chokladkräm som bakas i ugnen och serveras med chokladsås och grädde som bägge smaksatts med apelsin. Använd gärna små tallrikar som får plats i ugnen. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Klas Lindberg
Årets kock 2012
Ingredienser
| 1 dl | |
|
Krossade kaffebönor
|
1 msk |
|
Choklad ca 70%
|
75 g |
| 2 dl | |
|
Äggulor
|
3 |
|
Strösocker
|
2 msk |
Chokladsås:
|
Vatten
|
4 msk |
|---|---|
|
Kakao
|
4 msk |
|
Strösocker
|
4 msk |
|
Grand Marnier
|
4 tsk |
Apelsingrädde:
| 2 dl | |
|
Apelsin
|
rivet skal av ½ |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
665 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 4,7 % | 7,7 g |
| Fett: | 69,9 % | 52,6 g |
| Kolhydrater: | 24,3 % | 39,8 g |