Bakad chokladkräm med apelsingrädde
1 tim 30 min
Efterrätt
•
Sagolik chokladkräm som bakas i ugnen och serveras med chokladsås och grädde som bägge smaksatts med apelsin. Använd gärna små tallrikar som får plats i ugnen. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Klas Lindberg
Årets kock 2012
Ingredienser
| 1 dl | |
|
Krossade kaffebönor
|
1 msk |
|
Choklad ca 70%
|
75 g |
| 2 dl | |
|
Äggulor
|
3 |
|
Strösocker
|
2 msk |
Chokladsås:
|
Vatten
|
4 msk |
|---|---|
|
Kakao
|
4 msk |
|
Strösocker
|
4 msk |
|
Grand Marnier
|
4 tsk |
Apelsingrädde:
| 2 dl | |
|
Apelsin
|
rivet skal av ½ |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
665 kcal
| Näringsvärden per Per port exklusive tillbehör | |
|---|---|
| Protein: | 7 g |
| Fett: | 51 g |
| Kolhydrater: | 41 g |