Bakad chokladkräm med apelsingrädde
1 tim 30 min
Efterrätt
•

Sagolik chokladkräm som bakas i ugnen och serveras med chokladsås och grädde som bägge smaksatts med apelsin. Använd gärna små tallrikar som får plats i ugnen. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Klas Lindberg
Årets kock 2012

Ingredienser
1 dl | |
Krossade kaffebönor
|
1 msk |
Choklad ca 70%
|
75 g |
2 dl | |
Äggulor
|
3 |
Strösocker
|
2 msk |
Chokladsås:
Vatten
|
4 msk |
---|---|
Kakao
|
4 msk |
Strösocker
|
4 msk |
Grand Marnier
|
4 tsk |
Apelsingrädde:
2 dl | |
Apelsin
|
rivet skal av ½ |
Gör så här
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
665 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 51 g |

