Auberginegryta

Auberginegryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

20 min

Prova en snabb, vegetarisk gryta med aubergine och vita bönor till pastan ikväll. Toppa med färsk oregano och riven ost som smälter gott på den smakrika såsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche Pastasås Tomat & crème fraiche 4%
  • 300 g pasta penne
  • 1 aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 240 g kokta vita bönor
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver
  • ½ dl hackad färsk oregano
  • 1 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär auberginen i tärningar och fräs mjuka i olja i en stekpanna ca 7 min. Salta och peppra. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönor, sås och vatten. Låt sjuda ca 2 min. Servera med nykokt pasta. Toppa med oliver, oregano och riven ost.

Näringsvärden, per port inkl pasta

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem