Auberginegryta

Auberginegryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(41 st)

20 min

Prova en snabb, vegetarisk gryta med aubergine och vita bönor till pastan ikväll. Toppa med färsk oregano och riven ost som smälter gott på den smakrika såsen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche Pastasås Tomat & crème fraiche 4%
  • 300 g pasta penne
  • 1 aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 240 g kokta vita bönor
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver
  • ½ dl hackad färsk oregano
  • 1 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella

Gör så här

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär auberginen i tärningar och fräs mjuka i olja i en stekpanna ca 7 min. Salta och peppra. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönor, sås och vatten. Låt sjuda ca 2 min. Servera med nykokt pasta. Toppa med oliver, oregano och riven ost.

Näringsvärden, per port inkl pasta

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut