Auberginegryta

Auberginegryta

20 min
Huvudrätt
Prova en snabb, vegetarisk gryta med aubergine och vita bönor till pastan ikväll. Toppa med färsk oregano och riven ost som smälter gott på den smakrika såsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/auberginegryta/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär auberginen i tärningar och fräs mjuka i olja i en stekpanna ca 7 min. Salta och peppra. Häll av och skölj bönorna.
  • Tillsätt bönor, sås och vatten. Låt sjuda ca 2 min.
  • Toppa med oliver, oregano och riven ost. Servera med nykokt pasta.
Klart!
Energi:

595 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 22 g

Ingredienser

4 dl
Pasta penne
300 g
Aubergine
1
Olivolja
3 msk
Kokta vita bönor
240 g
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Svarta oliver
1 dl
Hackad färsk oregano
½ dl
1 dl