Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

40 min Huvudrätt
Auberginen kokas in med en massa smak - timjan, vitlök, fänkål och äpple. Rostade kikärter ger smak, knaprighet och protein.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/auberginegryta-med-fankal-och-rostade-kikarter/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Fortsätt med de rostade kikärterna. Sätt ugnen på 225°.
  • Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt paprikapulver och salt. Ringla över smör-&rapsolja.
  • Rosta i ugnen ca 20 min. Rör om kikärterna en gång under tiden.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Skär auberginen i stora bitar. Klyfta fänkålen.
  • Bryn auberginen runt om i det mesta av smör-&rapsoljan i en gryta, ta upp och lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök, fänkål och timjan i resten av smör-&rapsoljan i grytan ca 2 min.
  • Tillsätt aubergine, juice, vatten, soja, salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 20 min.
  • Toppa ev grytan med timjanblad och servera med en klick crème fraiche och rostade kikärter. Servera med riset.
Klart!
Energi:

745 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 109 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Ris
2 dl
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Aubergine
1
Fänkål
1
½ dl
Färsk timjan
2 kvistar
Konc äppeljuice
1 dl
Vatten
4 dl
Japansk soja
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 dl
Rostade kikärter:
Kikärter à 400 g
1 burk
Rökt paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv