Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Auberginen kokas in med en massa smak - timjan, vitlök, fänkål och äpple. Rostade kikärter ger smak, knaprighet och protein.
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Auberginen kokas in med en massa smak - timjan, vitlök, fänkål och äpple. Rostade kikärter ger smak, knaprighet och protein.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Rostade kikärter:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fortsätt med kikärterna. Sätt ugnen på 225°. Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt paprikapulver och salt. Spraya över smör-&rapsolja. Tillaga i ugnen ca 20 min. Öppna ugnen och vänd på kikärterna en gång under tiden. Skala och skiva lök och vitlök. Skär auberginen i stora bitar. Klyfta fänkålen. Bryn auberginen runt om i det mesta av smör-&rapsoljan i en gryta, ta upp och lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök, fänkål och timjan i resten av smör-&rapsoljan i grytan ca 2 min. Tillsätt aubergine, juice, vatten, soja, salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 20 min. Toppa ev grytan med timjanblad och servera med en klick crème fraiche och rostade kikärter. Kokt råris passar bra till.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl råris

  • Energi: 745 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 109 g
  • Protein: 17 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.