Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter
40 min
Huvudrätt
•
Auberginen kokas in med en massa smak - timjan, vitlök, fänkål och äpple. Rostade kikärter ger smak, knaprighet och protein.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
745 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 109 g |
Fett: | 24 g |
Ingredienser
Ris
|
2 dl |
---|
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Aubergine
|
1 |
Fänkål
|
1 |
½ dl | |
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Konc äppeljuice
|
1 dl |
Vatten
|
4 dl |
Japansk soja
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 dl |
Rostade kikärter:
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
---|---|
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|