Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(26 st)

Auberginen kokas in med en massa smak - timjan, vitlök, fänkål och äpple. Rostade kikärter ger smak, knaprighet och protein.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl ris

Rostade kikärter:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fortsätt med de rostade kikärterna. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt paprikapulver och salt. Spraya över smör-&rapsolja.
  4. Rosta i ugnen ca 20 min. Rör om kikärterna en gång under tiden.
  5. Skala och skiva lök och vitlök. Skär auberginen i stora bitar. Klyfta fänkålen.
  6. Bryn auberginen runt om i det mesta av smör-&rapsoljan i en gryta, ta upp och lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök, fänkål och timjan i resten av smör-&rapsoljan i grytan ca 2 min.
  7. Tillsätt aubergine, juice, vatten, soja, salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 20 min.
  8. Toppa ev grytan med timjanblad och servera med en klick crème fraiche och rostade kikärter. Servera med riset.

Näringsvärden, per port inkl råris

  • Energi: 745 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 109 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag