Lax med mild masalasås

Lax med mild masalasås

Betyg

(22 st)

Lax i masalasås med stekta grönsaker och gröna ärter. Servera laxen med hemgjord, sötsyrlig, picklad rödlök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Picklad rödlök:

  • 1 rödlök
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Börja med picklad rödlök. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg den i en skål. Koka upp vinäger och socker i en liten kastrull. Rör om tills sockret löser sig. Häll blandningen över löken, rör om och låt den stå och dra medan resten görs.

Skala potatisen. Skär potatis och aubergine i 1 cm stora tärningar. Stek potatis och aubergine i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt kryddmix och grädde i pannan. Koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme ca 3 min. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Tillsätt laxen i såsen och låt koka på svag värme 4-5 min. Vänd ner ärterna när 1 min av koktiden återstår. Toppa med picklad rödlök vid servering. Garnera ev med citronklyftor.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem