Lammgryta med aubergine
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
En riktigt mustig och syrlig lammgryta med aubergine som ska puttra i en hel timme för att köttet ska bli mört och smakerna utvecklas.
Ingredienser
|
Benfritt lammkött
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
|
Krossade tomater
|
1 burk |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Aubergine
|
1 |
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
| 75 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Gott att servera grytan med med couscous, hackade mandlar, oliver och persilja.
Näringsvärden, per port
Energi:
357 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 31,9 % | 28 g |
| Fett: | 56,9 % | 23 g |
| Kolhydrater: | 11,2 % | 9,8 g |