Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter
40 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Auberginen kokas in med en massa smak - timjan, vitlök, fänkål och äpple. Rostade kikärter ger smak, knaprighet och protein.
Ingredienser
|
Ris
|
2 dl |
|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Aubergine
|
1 |
|
Fänkål
|
1 |
| ½ dl | |
|
Färsk timjan
|
2 kvistar |
|
Konc äppeljuice
|
1 dl |
|
Vatten
|
4 dl |
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 dl |
Rostade kikärter:
|
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
470 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,2 g |
| Protein: | 10,7 % | 12,4 g |
| Fett: | 37,5 % | 19,9 g |
| Kolhydrater: | 51,8 % | 59,9 g |