Auberginegryta

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Auberginegryta

Prova en snabb, vegetarisk gryta med aubergine och vita bönor till pastan ikväll. Toppa med färsk oregano och riven ost som smälter gott på den smakrika såsen.

Ingredienser

Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
4 dl
Pasta penne
300 g
Aubergine
1
Olivolja
3 msk
Kokta vita bönor
240 g
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Svarta oliver
1 dl
Hackad färsk oregano
½ dl
1 dl

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär auberginen i tärningar och fräs mjuka i olja i en stekpanna ca 7 min. Salta och peppra. Häll av och skölj bönorna.
  • Tillsätt bönor, sås och vatten. Låt sjuda ca 2 min.
  • Toppa med oliver, oregano och riven ost. Servera med nykokt pasta.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl pasta

Energi:

595 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/auberginegryta/