Auberginegratäng med vitost och surdegscrunch

Auberginegratäng med vitost och surdegscrunch

Betyg

(17 st)

Krämig medelhavsgratäng med hetta från chili och med frasig topping. Som ensamrätt räcker den till 4 och som tillbehör till 6 portioner.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ostsås:

Gör så här:

Gör så här:

Skiva auberginerna, Lägg skivorna på en tallrik, salta och låt ligga ca 30 min. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i 3 msk smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt oregano och krossad tomat, låt koka under lock ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

Vispa ihop mjölk, vetemjöl och 2 msk smör-&rapsolja i en kastrull. Koka upp och låt koka 3-5 min. Dra från värmen och vispa ner äggulor och ost. Smaka av med salt och peppar.

Skiva zucchinin och torka av aubergineskivorna. Varva zucchini, aubergine, tomatsås, ostsås och hälften av den tärnade osten. Skär brödet i tärningar och blanda dem med 2 msk smör-&rapsolja och strö över gratängen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt vila 10 min. Strö över resten av osten och gräslök vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem