Aubergine med tomat och ost
                                
                                    1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Varmrätt
                                    Tillbehör
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    I ugnen mjuknar auberginen och får en härlig rökt smak. Medan de bakas rör du enkelt ihop toppingen. Kanske kokar du också lite matvete eller råris och serverar till. En klick yoghurt är också gott.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Auberginer
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Liten gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Körsbärstomater
                                            
                                     | 350 g | 
| 150 g | |
| 
                                            
                                                Rödvinsvinäger
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     | ½ kruka | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
222 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g | 
| Protein: | 15,8 % | 8,6 g | 
| Fett: | 70,6 % | 17,7 g | 
| Kolhydrater: | 13,6 % | 7,4 g | 
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)