Aubergine med tomat och ost
1 tim
Huvudrätt
Varmrätt
Tillbehör
•
I ugnen mjuknar auberginen och får en härlig rökt smak. Medan de bakas rör du enkelt ihop toppingen. Kanske kokar du också lite matvete eller råris och serverar till. En klick yoghurt är också gott.
Ingredienser
|
Auberginer
|
2 |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Salt
|
|
|
Liten gul lök
|
1 |
|
Körsbärstomater
|
350 g |
| 150 g | |
|
Rödvinsvinäger
|
2 tsk |
|
Färsk basilika
|
½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
222 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 15,8 % | 8,6 g |
| Fett: | 70,6 % | 17,7 g |
| Kolhydrater: | 13,6 % | 7,4 g |