Aubergine-fatteh
1 tim
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Mellanmål
•

Fatteh är en populär traditionell rätt i mellanöstern, speciellt med fatteh är de stekta brödbitarna vars tillbehör kan varieras i all oändlighet. Här kombineras färsfylld aubergine med färdig tomatsås som gör rätten både god och snabblagad.
Ingredienser
Aubergine, ca 500 g
|
1 |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Lammfärs
|
450 g |
Malen kanel
|
1½ tsk |
Kryddpeppar
|
½ tsk |
Rostade pinjenötter
|
3 msk |
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
|
4 dl |
Granatäppel sirap
|
1 msk |
Salt och peppar
|
Liba tunnbröd
|
4 |
---|---|
150 g | |
Tahini
|
2 msk |
Rostad lök
|
½ dl |
Granatäppelkärnor
|
2 msk |
Rostade pinjenötter
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
842 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,4 g |
Protein: | 15,9 % | 33 g |
Fett: | 57 % | 54,2 g |
Kolhydrater: | 27,1 % | 56,2 g |

