Aubergine-fatteh
1 tim
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Mellanmål
•
Fatteh är en populär traditionell rätt i mellanöstern, speciellt med fatteh är de stekta brödbitarna vars tillbehör kan varieras i all oändlighet. Här kombineras färsfylld aubergine med färdig tomatsås som gör rätten både god och snabblagad.
Ingredienser
|
Aubergine, ca 500 g
|
1 |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Lammfärs
|
450 g |
|
Malen kanel
|
1½ tsk |
|
Kryddpeppar
|
½ tsk |
|
Rostade pinjenötter
|
3 msk |
|
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
|
4 dl |
|
Granatäppel sirap
|
1 msk |
|
Salt och peppar
|
|
Liba tunnbröd
|
4 |
|---|---|
| 150 g | |
|
Tahini
|
2 msk |
|
Rostad lök
|
½ dl |
|
Granatäppelkärnor
|
2 msk |
|
Rostade pinjenötter
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
842 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 15,9 % | 33 g |
| Fett: | 57 % | 54,2 g |
| Kolhydrater: | 27,1 % | 56,2 g |