Aubergine-fatteh
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Mellanmål
•

Fatteh är en populär traditionell rätt i mellanöstern, speciellt med fatteh är de stekta brödbitarna vars tillbehör kan varieras i all oändlighet. Här kombineras färsfylld aubergine med färdig tomatsås som gör rätten både god och snabblagad.
Ingredienser
Aubergine, ca 500 g
|
1 |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Lammfärs
|
450 g |
Malen kanel
|
1½ tsk |
Kryddpeppar
|
½ tsk |
Rostade pinjenötter
|
3 msk |
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
|
4 dl |
Granatäppel sirap
|
1 msk |
Salt och peppar
|
Liba tunnbröd
|
4 |
---|---|
150 g | |
Tahini
|
2 msk |
Rostad lök
|
½ dl |
Granatäppelkärnor
|
2 msk |
Rostade pinjenötter
|
1 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
830 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 53 g |
Fett: | 51 g |

