Asiatisk strömming med citrongräs och koriander

Asiatisk strömming med citrongräs och koriander

Betyg

(2 st)

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Dag 1:

  • 10 strömmingsfiléer
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt

Dag 2:

  • 1 strimlad rödlök
  • ½ dl strimlad purjolök, ca 75 g
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ finhackat citrongräs
  • ½ finhackad färsk röd chili
  • rivet skal och saft av ½ lime
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping:

  • ½ finstrimlat citrongräs
  • rivet skal av ½ lime
  • ½ färsk röd chili
  • ½ dl plockad färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Dag 1: Dra skinnet från strömmingen, eller köp dragen strömmingsfilé. Blanda ättika, vatten och salt. Lägg filéerna i lagen och låt stå i kyl 1 dygn tills filéerna är gravade. Dag 2: Ta upp strömmingen ur lagen, skölj och låt rinna av. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, ev mer chili. Lägg strömmingen i såsen och låt stå 2 dagar i kyl innan servering. Toppa med citrongräs, limeskal, chili och koriander.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 120 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem