Asiatisk gurksallad
15 min
Brunch
Förrätt
Tillbehör
•
Här är recept på en lättlagad och vacker asiatisk gurksallad som är både fräsch och kryddig. De "krossade" gurkorna blandas i en dressing med sesamolja, soja, risvinäger, vitlök och chili, vilket ger salladen en helt fantastisk och intensiv smak. Den asiatiska gurksalladen toppas med rostade sesamfrön, koriander och färsk chili. Salladen går snabbt att göra och kan serveras som en liten rätt eller som tillbehör till olika asiatiska maträtter.
Ingredienser
|
Gurkor
|
2 |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 msk |
Dressing:
|
Flytande honung
|
2 tsk |
|---|---|
|
Sesamolja
|
2 tsk |
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Risvinäger
|
1 msk |
|
Gochugaru eller chili flakes
|
1 tsk |
|
Matolja
|
1 msk |
|
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
Topping:
|
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Färsk röd chili
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
121 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 11,7 % | 3,5 g |
| Fett: | 56,1 % | 7,7 g |
| Kolhydrater: | 32,2 % | 9,6 g |