Arepas
Brunch
Frukost
Mellanmål
•
&format=webp)
Arepas är ett populärt majsbröd från Venezuela. För att få till dessa behöver du ett förkokt majsmjöl, Masa harina eller Harina pan. Fyll dina arepas med det du gillar bäst, t ex kyckling, ost eller grönsaker. Vi bjuder här på arepas fyllda med svarta bönor och ost. Perfekt att plocka med sig när det är dags för utflykt.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Tomat
|
1 |
1 msk | |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Kokta svarta bönor
|
1 burk |
Lime, pressad saft
|
1 |
Salt och peppar
|
|
150 g | |
Olja, till stekning
|
2 msk |
Deg:
Förkokt majsmjöl, Masa harina
|
4 dl |
---|---|
Vatten
|
4 dl |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Fyllning:
Arepas:
Näringsvärden, per styck
Energi:
163 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 7 g |

