Arepas
Brunch
Frukost
Mellanmål
Tillbehör
•
Arepas är ett populärt majsbröd från Venezuela. För att få till dessa behöver du ett förkokt majsmjöl, Masa harina eller Harina pan. Fyll dina arepas med det du gillar bäst, t ex kyckling, ost eller grönsaker. Vi bjuder här på arepas fyllda med svarta bönor och ost. Perfekt att plocka med sig när det är dags för utflykt.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Tomat
|
1 |
| 1 msk | |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Torkad oregano
|
1 tsk |
|
Paprikapulver
|
1 tsk |
|
Kokta svart böna
|
1 burk |
|
Lime, pressad saft
|
1 |
|
Salt och peppar
|
|
| 150 g | |
|
Olja, till stekning
|
2 msk |
Deg:
|
Förkokt majsmjöl, Masa harina
|
4 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
4 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Fyllning:
Arepas:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
156 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 15,4 % | 5,9 g |
| Fett: | 39,1 % | 6,9 g |
| Kolhydrater: | 45,5 % | 17,5 g |