Krämig svamprisotto med färsk timjan

Krämig svamprisotto med färsk timjan

1 tim Huvudrätt
Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-svamprisotto-med-farsk-timjan/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Koka upp buljongen i en kastrull och håll den varm.
  • Smält smöret i en stekpanna. Fräs lök och vitlök på låg värme 2-3 min.
  • Tillsätt riset och rör om tills det är genomskinligt. Häll på vin och låt koka in.
  • Tillsätt den varma buljongen en slev i taget. Rör hela tiden tills vätskan kokat in och all buljong gått åt, 15-18 min.
  • Vänd ner 2 dl ost. Smaka av med salt och peppar.
  • Ansa svampen. Finhacka timjan och persilja.
  • Hetta upp smör och stek svampen 3-4 min. Vänd ner örterna.
  • Toppa risotton med svampen och resterande ost.
Klart!

Ingredienser

Bananschalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Kycklingbuljong
1 liter
100 g
Avorioris
2 dl
Torrt vitt vin
2 dl
3 dl
Till servering:
Kantareller
150 g
Färsk timjan
½ kruka
Bladpersilja
25 g