Arabisk pannacotta med granatäpple

4 tim
Arbetstid: 30 min
Dessert Fika
Arabisk pannacotta med granatäpple

En spännande och härligt krämig arabisk pannacotta där du i princip bara behöver vispa ihop ingredienserna, hälla upp i formar och sedan ställa i kylen. Rosenvatten sätter smaken och granatäpplekärnor gör dessa portionsefterrätter magiskt vackra att servera.

Ingredienser

Puck® Creamy à 170 g
2 burkar
8 dl
Strösocker
1 dl
Majsstärkelse
5 msk
Rosenvatten
2 msk
Granatäppelkärnor
1 dl
Pistagenötter
1 dl

Gör så här

  • Blanda puck creamy white, 7 dl mjölk och socker i en kastrull. Vispa ihop majsstärkelse med resten av mjölken och rör ner.
  • Koka upp under omrörning tills krämen tjocknat. Ta från värmen och rör ner rosenvatten.
  • Häll upp i portionsskålar och låt stå i kyl 3-4 tim. Strö över granatäppelkärnor och pistagenötter vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

172 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,8 g
Protein: 12 % 5,1 g
Fett: 34,9 % 6,8 g
Kolhydrater: 53,1 % 22,5 g
https://www.arla.se/recept/arabisk-pannacotta-med-granatapple/