Äpplechips

45 min
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
Äpplechips

Krispiga, tunna äpplechips med en gyllene ton av smör. Genom att de penslas lätt med smör får de en härligt krispig yta och en rund, karamelliserad smak. Perfekta som snacks, topping på yoghurt, i sallader, på ostbrickan eller som vacker dekoration till dessert.

Nytt

Ingredienser

Svenska äpplen
2
Äppelcidervinäger
1 dl
25 g

Gör så här

  • Värm ugnen till 160° eller 150° varmluft.
  • Tvätta och torka äpplena. Skär dem i tunna skivor, ca 1 mm. Det går enklast med mandolin. Plocka bort kärnorna.
  • Lägg skivorna i äppelcidervinäger så att de inte mörknar.
  • Smält smöret och pensla skivorna på båda sidor. Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Tiden kan behöva justeras beroende på tjockleken på skivorna – tunna skivor blir klara snabbare, tjockare tar lite längre tid. Äpplena kommer fortfarande att vara mjuka direkt när de tas ut.
  • Låt dem svalna på ett galler tills de blir krispiga.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

161 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 2,9 g
Protein: 0,8 % 0,3 g
Fett: 56,9 % 10,4 g
Kolhydrater: 42,3 % 16,8 g
https://www.arla.se/recept/applechips/