Jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(91 st)

Klassisk jordgubbsmarmelad kryddad med en aning vanilj. Underbart god till rostat bröd på helgfrukosten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • ½ vaniljstänger eller 1/2 krm vaniljpulver
  • 300 g jordgubbar
  • 2 - 3 msk vatten
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 3 dl syltsocker

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp vaniljstång och frön med jordgubbar, vatten och citronsaft i en rostfri kastrull. Låt sjuda under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning. Plocka upp vaniljstången och häll upp i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1265 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 308 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem