Äppelris

Äppelris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

35 min

Ett värmande och mättande mellanmål. Men kan lika gärna serveras som kvällsgröt eller frukostgröt. Använd gärna svenska äpplen av den syrligare sorten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Kärna ur och tärna äpplena. Fräs i smör i en kastrull tills de mjuknat, ca 5 min.
  2. Ta upp hälften av äpplena och spara till garnering. Rör ner ris, socker, mjölk och ingefära i kastrullen. Sjud ca 30 min, tills riset är mjukt.
  3. Servera i djupa tallrikar med varm mjölk. Toppa med frästa äpplen och lite socker.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Andra goda förslag