Jordgubbspaj med maräng och lime

Äppelpaj med katrinplommon och valnötter
Äpplen, plommon och valnötter samsas i denna äppelpaj - mums!
Ingredienser
Antal portioner
- 2½ dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- ½ tsk bakpulver
-
100 g Arla® Svenskt Smör
- 2 äpplen
- ½ dl valnötter
- 10 kärnfria katrinplommon
- 2 ägg
- ¾ dl strösocker
- 1 tsk malen kanel
-
2½ dl Kelda® mellangrädde
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i frukt och nötter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 3 2001