Äppelpaj med katrinplommon och valnötter

1 tim 10 min
Arbetstid: 30 min
Frysbar
Äppelpaj med katrinplommon och valnötter

Äpplen, plommon och valnötter samsas i denna äppelpaj - mums!

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
2½ dl
Strösocker
2 msk
Bakpulver
½ tsk
Äpplen
2
Valnötter
½ dl
Kärnfria katrinplommon
10
Ägg
2
Strösocker
¾ dl
Malen kanel
1 tsk
2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Rör snabbt ihop med smöret till en deg.
  • Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter.
  • Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela valnötter och katrinplommon.
  • Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i frukt och nötter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

734 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5 g
Protein: 5,3 % 9,6 g
Fett: 54,5 % 45,2 g
Kolhydrater: 40,2 % 72,6 g
https://www.arla.se/recept/appelpaj-med-katrinplommon-och-valnotter/