Äppelpaj med havregryn
50 min
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Äppelpaj med havregryn är en klassisker vi aldrig kommer tröttna på! I denna smuldeg har vi i lite mandelmjöl, som ger både en god smak och härlig textur. Har du inte mandelmjöl hemma går det givetvis bra att byta ut det mot vanligt vetemjöl.
Ingredienser
Smuldeg:
| 125 g | |
|
Havregryn
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Mandelmjöl
|
1 dl |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Flingsalt
|
2 tsk |
Fyllning:
|
Stora äpplen
|
4 |
|---|---|
|
Farinsocker
|
½ dl |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen kardemumma
|
1 tsk |
Till servering:
| 5 dl |
Gör så här
Smuldeg:
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
533 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 5,1 % | 6,7 g |
| Fett: | 51,3 % | 30,9 g |
| Kolhydrater: | 43,6 % | 57,2 g |