Äppelpaj med havregryn
50 min
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Äppelpaj med havregryn är en klassisker vi aldrig kommer tröttna på! I denna smuldeg har vi i lite mandelmjöl, som ger både en god smak och härlig textur. Har du inte mandelmjöl hemma går det givetvis bra att byta ut det mot vanligt vetemjöl.
Ingredienser
Smuldeg:
125 g | |
Havregryn
|
2 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Mandelmjöl
|
1 dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Flingsalt
|
2 tsk |
Fyllning:
Stora äpplen
|
4 |
---|---|
Farinsocker
|
½ dl |
Potatismjöl
|
1 msk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen kardemumma
|
1 tsk |
Till servering:
5 dl |
Inkluderad
Gör så här
Smuldeg:
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
533 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,2 g |
Protein: | 5,1 % | 6,7 g |
Fett: | 51,3 % | 30,9 g |
Kolhydrater: | 43,6 % | 57,2 g |
Serveringsförslag:

