Äppelkompott med päron

Äppelkompott med päron

Betyg

(0 st)

Äppelkompott med päron blir sagolikt gott tillsammans. Äppelkompott är ett jättegott till mellanmål eller dessert som serveras med kall mjölk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 fasta äpplen
  • 2 fasta päron
  • 1 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl konc äppeljuice
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur äpplen och päron. Skär dem i små bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur lite frön. Lägg frukt, vaniljstång, frön, kanel och socker i en kastrull. Häll på juice och vatten. Koka under lock på svag värme ca 2 min tills frukten är nätt och jämnt mjuk. Rör ut potatismjölet i 2 msk kallt vatten och blanda ner det i kompotten. Häll upp i en skål och strö över lite socker. Låt kompotten svalna och servera med mjölk.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem