Äppelkaka med frangipane
2 tim 30 min
Efterrätt
Frysbar
•
Frangipane är en fransk mandelkräm som är ljuvlig ihop med äpple. Det här är en underbar klassisk äppelkaka med knaprigt pajakal, mjuk mandelkräm, syrliga äpplen och en söt aprikossylt penslad på toppen.
Ingredienser
| 150 g | |
|
Vetemjöl (ca 3 ¾ dl)
|
225 g |
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Litet ägg
|
1 |
Frangipane:
| 175 g | |
|
Mandelmjöl (ca 3 dl)
|
120 g |
|
Strösocker (ca 1½ dl)
|
135 g |
|
Ägg
|
2 |
Topping:
|
Röda äpplen, gärna syrliga
|
4- 5 |
|---|---|
|
Citron, pressad saft
|
1 |
|
Aprikosmarmelad
|
1 dl |
|
Vatten
|
3 msk |
| 25 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
573 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 4,9 % | 6,9 g |
| Fett: | 57,4 % | 37,2 g |
| Kolhydrater: | 37,7 % | 53,2 g |