Äppelcobbler

Äppelcobbler

Betyg

(112 st)

Äppelcobbler är en mjuk amerikansk paj som tillagas i portionsformar. Vår äppelcobbler har knapriga granatäppelkärnor i smeten och njuts bäst med en klick vispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem i lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i 1 msk socker. Blanda smör-&rapsolja, salt, resten av sockret, vaniljpulver, mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Rör ner äpplen och granatäppelkärnor. Fyll 6 smorda ugnssäkra portionsformar med smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Servera med vispad grädde.

Tips:

I broschyren Arla Köket® nr 1 2012 står strösocker med två gånger i ingredienslistan. Rätt
mängd skall vara totalt 5 msk strösocker, när man gör en härligt mjuk och inte så söt cobbler.
Med dubbla sockermängden blir resultatet i stället en god äppelpaj med knäckig yta.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem