Äppelcobbler
35 min
Efterrätt
Går att frysa
•
Äppelcobbler är en mjuk amerikansk paj som tillagas i portionsformar. Vår äppelcobbler har knapriga granatäppelkärnor i smeten och njuts bäst med en klick vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
I broschyren Arla Köket® nr 1 2012 står strösocker med två gånger i ingredienslistan. Rätt mängd skall vara totalt 5 msk strösocker, när man gör en härligt mjuk och inte så söt cobbler. Med dubbla sockermängden blir resultatet i stället en god äppelpaj med knäckig yta.
Energi:
405 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 23 g |
Ingredienser
Äpplen
|
3 |
---|---|
¾ dl | |
Strösocker
|
5 msk |
Salt
|
½ krm |
Vaniljpulver
|
½ krm |
½ dl | |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Bakpulver
|
½ tsk |
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Till servering:
2 dl |