Äppelcobbler

Äppelcobbler

35 min Efterrätt
Äppelcobbler är en mjuk amerikansk paj som tillagas i portionsformar. Vår äppelcobbler har knapriga granatäppelkärnor i smeten och njuts bäst med en klick vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelcobbler/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem i lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i 1 msk socker.
  • Blanda smör-&rapsolja, salt, resten av sockret, vaniljpulver, mjölk och mjölet blandat med bakpulver.
  • Rör ner äpplen och granatäppelkärnor.
  • Fyll 6 smorda ugnssäkra portionsformar med smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
  • Servera med vispad grädde.
Klart!

I broschyren Arla Köket® nr 1 2012 står strösocker med två gånger i ingredienslistan. Rätt mängd skall vara totalt 5 msk strösocker, när man gör en härligt mjuk och inte så söt cobbler. Med dubbla sockermängden blir resultatet i stället en god äppelpaj med knäckig yta.

Energi:

405 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Äpplen
3
¾ dl
Strösocker
5 msk
Salt
½ krm
Vaniljpulver
½ krm
½ dl
Vetemjöl
1½ dl
Bakpulver
½ tsk
Granatäppelkärnor
1 dl
Till servering:
2 dl