Äppelcobbler
35 min
•
Arbetstid: 20 min
Frysbar
•
Äppelcobbler är en mjuk amerikansk paj som tillagas i portionsformar. Vår äppelcobbler har knapriga granatäppelkärnor i smeten och njuts bäst med en klick vispad grädde.
Ingredienser
|
Äpplen
|
3 |
|---|---|
| ¾ dl | |
|
Strösocker
|
5 msk |
|
Salt
|
½ krm |
|
Vaniljpulver
|
½ krm |
| ½ dl | |
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
|
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
I broschyren Arla Köket® nr 1 2012 står strösocker med två gånger i ingredienslistan. Rätt mängd skall vara totalt 5 msk strösocker, när man gör en härligt mjuk och inte så söt cobbler. Med dubbla sockermängden blir resultatet i stället en god äppelpaj med knäckig yta.
Näringsvärden, per port
Energi:
343 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 2,8 % | 2,4 g |
| Fett: | 60,7 % | 23,5 g |
| Kolhydrater: | 36,5 % | 30,8 g |