Napoleonbakelse med äpplen
45 min
•
Arbetstid: 30 min
•
En klassisk Napoleonbakelse är lite krånglig att göra med sina olika lager och fyllning av hallon, grädde och vaniljkräm. Vår variant med äpplen är enklare, men absolut lika god.
Ingredienser
|
Smördeg
|
1 pkt |
|---|---|
|
Äggula
|
1 |
Glasyr:
|
Florsocker
|
1 dl |
|---|---|
|
Konc äppeljuice
|
1½ msk |
|
Äpplen
|
4 |
|---|---|
| 30 g | |
|
Malen kanel
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
½ tsk |
| 250 g | |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
447 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 5,3 % | 5,8 g |
| Fett: | 60,6 % | 30,6 g |
| Kolhydrater: | 34,1 % | 37,5 g |