Napoleonbakelse med äpplen

Napoleonbakelse med äpplen

45 min Mellanmål
En klassisk Napoleonbakelse är lite krånglig att göra med sina olika lager och fyllning av hallon, grädde och vaniljkräm. Vår variant med äpplen är enklare, men absolut lika god.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appel-napoleonbakelse/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Kavla ut smördegsplattorna till ca 10x20 cm. Skär varje platta i 4 lika stora bitar och lägg mellan bakplåtspapper på en plåt och lägg en plåt ovanpå.
  • Grädda i mitten av ugnen 10 min. Ta bort den övre plåten och bakplåtspappret. Pensla med uppvispad äggula och grädda ytterligare 5-7 min. Låt kallna.
  • Rör ihop glasyren och bred ut på alla smördegsplattorna.
  • Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Stek dem i smör i omgångar och strö över kanel och socker. Låt svalna på smörpapper.
  • Vispa kvarg och grädde till en kräm. Fördela äppelskivorna på hälften av smördegsplattorna.
  • Bred ut krämen på äppelskivorna och lägg på resterande smördegplattor.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Smördeg
1 pkt
Äggula
1
Glasyr:
Florsocker
1 dl
Konc äppeljuice
1½ msk
Äpplen
4
Svenskt Smör från Arla®
30 g
Malen kanel
½ tsk
Strösocker
½ tsk
250 g
2 dl