Napoleonbakelse med äpplen

Napoleonbakelse med äpplen

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

En klassisk Napoleonbakelse är lite krånglig att göra med sina olika lager och fyllning av hallon, grädde och vaniljkräm. Vår variant med äpplen är enklare, men absolut lika god.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

  • 1 pkt smördeg
  • 1 äggula

Glasyr:

  • 1 dl florsocker
  • 1½ msk konc äppeljuice

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Kavla ut smördegsplattorna till ca 10x20 cm. Skär varje platta i 4 lika stora bitar och lägg mellan bakplåtspapper på en plåt och lägg en plåt ovanpå. Grädda i mitten av ugnen 10 min. Ta bort den övre plåten och bakplåtspappret. Pensla med uppvispad äggula och grädda ytterligare 5-7 min. Låt kallna. Rör ihop glasyren och bred ut på alla smördegsplattorna. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Stek dem i smör i omgångar och strö över kanel och socker. Låt svalna på smörpapper. Vispa kvarg och grädde till en kräm. Fördela äppelskivorna på hälften av smördegsplattorna. Bred ut krämen på äppelskivorna och lägg på resterande smördegplattor.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem