Vaniljpannacotta med granatäpple

Dessert Efterrätt
Vaniljpannacotta med granatäpple

Populär dessert i vinterskrud. Krispiga granatäpplekärnor gnistrar fint på toppen.

Ingredienser

Gelatinblad
2½ dl
250 g
Granatäppelkärnor
1½ dl

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädden.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinet så att det smälter. Blanda ner kvargen.
  • Häll blandningen i 4 glas eller formar. Låt stå i kyl minst 4 tim. Strö över granatäppelkärnor vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

270 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,8 g
Protein: 10,2 % 6,8 g
Fett: 71,3 % 21,8 g
Kolhydrater: 18,5 % 12,3 g
https://www.arla.se/recept/appel--och-kanelpannacotta/