Äppel- och björnbärspaj
2 tim
•
Arbetstid: 2 tim
Dessert
•
En imponerande paj fylld med lyxig vaniljkräm, smörstekta äpplen och saftiga björnbär. Vaniljkrämen och pajskalet kan med fördel förberedas dagen innan.
Ingredienser
Pajdeg:
| 175 g | |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Äggula
|
1 |
Vaniljkräm:
|
Vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
|
½ |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Äggulor
|
3 |
|
Majsstärkelse
|
½ dl |
| 25 g |
Fruktfyllning:
|
Röda äpplen
|
6 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Apelsin, finrivet skal
|
1 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Stötta kardemummakärnor
|
½ tsk |
|
Björnbär
|
250 g |
|
Majsstärkelse
|
2 tsk |
|
Äggvita
|
1 |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
2 msk |
Gör så här
Pajdeg:
Vaniljkräm:
Fruktfyllning:
Gräddning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
553 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,9 g |
| Protein: | 4,7 % | 6,4 g |
| Fett: | 44,6 % | 27,9 g |
| Kolhydrater: | 50,7 % | 68,9 g |