Apelsinkaka med fikon

Apelsinkaka med fikon

50 min
Går att frysa
Fantastisk kaka att ha på julbordet eller vid ett annat festligt tillfälle.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/apelsinkaka-med-fikon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till fina smulor.
  • Rör ner skal och saft av apelsin och mjölk. Rör ihop till en tjock smet. Bred ut smeten i formen.
  • Skär varje fikon i 6 klyftor och ställ i ett fint mönster i smeten. Strö över socker och kardemumma.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Låt svalna i formen.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Rårörsocker
1¼ dl
Bakpulver
2 tsk
100 g
Apelsin, rivet skal och pressad saft
1
2 dl
Färska färska fikon
5
Rårörsocker
1 msk
Stötta kardemummakärnor
½ tsk