Apelsinkaka med fikon

Apelsinkaka med fikon

Betyg

(12 st)

Fantastisk kaka att ha på julbordet eller vid ett annat festligt tillfälle.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till fina smulor. Rör ner skal och saft av apelsin och mjölk. Rör ihop till en tjock smet. Bred ut smeten i formen. Skär varje fikon i 6 klyftor och ställ i ett fint mönster i smeten. Strö över socker och kardemumma. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Låt svalna i formen.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem