Apelsincurd med saffran

30 min
Arbetstid: 30 min
Frukost Mellanmål Tillbehör
Frysbar
Apelsincurd med saffran

En sagolik och smakrik kräm att klicka på bröd och skorpor istället för marmelad. Curd är också gott att använda till fyllning i kakor och tårtor.

Ingredienser

Apelsiner
2
Citron
1
Strösocker
2½ dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Ägg
3
125 g

Gör så här

  • Skala 1 apelsin och ½ citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt.
  • Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull.
  • Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
  • Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen.
  • Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

378 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 1,9 g
Protein: 4,3 % 4 g
Fett: 46,6 % 19,9 g
Kolhydrater: 49,1 % 45,6 g
https://www.arla.se/recept/apelsincurd-med-saffran/