Apelsinbakade rabarber med sesamcrisp

Apelsinbakade rabarber med sesamcrisp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Rabarber i olika former hör verkligen våren till!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 5 jordgubbar går bra med frysta
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 2 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 apelsin

Sesamcrisp

Garnering

  • ½ liter jordgubbar
  • 1 apelsin

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Skölj och skala ev rabarberna. Dela dem på hälften och skär dem sedan i 2 mm tunna skivor på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Koka upp socker, jordgubbar, apelsinskal och juice. Slå lagen över rabarberna, täck med folie och baka av i ugnen ca 35 min tills de är mjuka. Låt kallna. Ta upp rabarberstängerna och sila av lagen. Frys den i en form till is. Sesamcrisp: Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och rör i övriga ingredienser. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper på en plåt. Baka i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa upp smetana med sockret och vänd ner apelsinskalet. Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Rulla ihop rabarberlängderna till rullar och ställ på tallrikar. Riv den frysta rabarberlagen grovt med en gaffel och lägg den på rabarbern. Garnera med jordgubbar och apelsin klyftor. Servera med smetana.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 575 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem