Apelsinbakade rabarber med sesamcrisp

Apelsinbakade rabarber med sesamcrisp

60+ min Efterrätt
Rabarber i olika former hör verkligen våren till!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/apelsinbakade-rabarber-med-sesamcrisp/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Skölj och skala ev rabarberna. Dela dem på hälften och skär dem sedan i 2 mm tunna skivor på längden. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Koka upp socker, jordgubbar, apelsinskal och juice. Slå lagen över rabarberna, täck med folie och baka av i ugnen ca 35 min tills de är mjuka. Låt kallna.
  • Ta upp rabarberstängerna och sila av lagen. Frys den i en form till is.
  • Sesamcrisp: Sätt ugnen på 225°.
  • Smält smöret och rör i övriga ingredienser. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper på en plåt. Baka i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vispa upp smetana med sockret och vänd ner apelsinskalet.
  • Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Rulla ihop rabarberlängderna till rullar och ställ på tallrikar.
  • Riv den frysta rabarberlagen grovt med en gaffel och lägg den på rabarbernGarnera med jordgubbar och apelsin klyftor..
  • Servera med smetana.
Klart!
Energi:

575 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Rabarber
2
Strösocker
1 dl
Jordgubbar går bra med frysta
5
Apelsin
rivet skal och saft av 1
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Apelsin
rivet skal av 1
Sesamcrisp
Florsocker
¾ dl
Sesamfrön
¾ dl
Majsmjöl
2 msk
50 g
Apelsinjuice
¾ dl
Garnering:
Jordgubbar
½ liter
Apelsin
1