Apelsin- och pistagekaka - Recept | Arla
Apelsin- och pistagekaka

Apelsin- och pistagekaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

Mjuk och god kaka som är både kryddig och lyxig med pistage, muskot, honung och apelsin. Ringla honung över den färdiga kakan och dekorera med rosenblad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1½ dl pistagenötter
  • 4½ dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 3½ dl mörkt muscovadosocker
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 3 dl Arla Köket® turkisk yoghurt turkisk yoghurt 10%
  • 2 ägg
  • 1 tsk malen muskot
  • 1½ msk apelsinblomsvatten
  • 1 dl flytande honung
  • ½ dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär smöret i kuber. Hacka nötterna grovt. Blanda mjölet med 2,5 tsk av bakpulvret i en bunke.
  3. Tillsätt muscovadosocker, mandelmjöl och smör och arbeta samman till en smulig deg. Tryck ut ⅓ av degen i en rund smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Vispa samman yoghurt och resten av bakpulvret i en bunke. Tillsätt ägg, apelsinskal, muskot och apelsinblomsvatten. Vispa till en jämn smet.
  5. Tillsätt resten av degen och arbeta till en jämn smet. Häll smeten i formen och strö över nötterna.
  6. Baka i mitten av ugn ca 45 min. Låt svalna i formen. Ta av kanten på formen och ringla över honungen.

Skriv ut

Källa: