Apelsin- och pistagekaka

Apelsin- och pistagekaka

Mjuk och god kaka som är både kryddig och lyxig med pistage, muskot, honung och apelsin. Ringla honung över den färdiga kakan och dekorera med rosenblad.
Betyg (25 st)

Mitt betyg:

Apelsin- och pistagekaka

Mjuk och god kaka som är både kryddig och lyxig med pistage, muskot, honung och apelsin. Ringla honung över den färdiga kakan och dekorera med rosenblad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 12 bitar

Frosting:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i kuber. Hacka nötterna grovt. Blanda mjöl med 2,5 tsk av bakpulvret i en bunke. Tillsätt muscovadosocker, mandelmjöl och smör och arbeta samman till en smulig deg. Tryck ut ⅓ av degen i en rund smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa samman yoghurt och resten av bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg, apelsinskal, muskot och apelsinblomsvatten och vispa till en jämn smet. Tillsätt resterande ⅔ av degen och arbeta till en jämn smet. Häll smeten i formen och strö över nötterna. Baka i mitten av ugn ca 45 min. Låt svalna i formen. Ta av kanten på formen och ringla över honungen. Garnera ev med rosenblad.

Frosting:

Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt hänga minst 1 tim i kyl. Blanda sedan yoghurten med de andra ingredienserna i en bunke. Bred på den kalla kakan.

Källa:

Rekommenderade produkter

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.