Apelsin- och pistagekaka

Apelsin- och pistagekaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(26 st)

Mjuk och god kaka som är både kryddig och lyxig med pistage, muskot, honung och apelsin. Ringla honung över den färdiga kakan och dekorera med rosenblad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Frosting:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i kuber. Hacka nötterna grovt. Blanda mjöl med 2,5 tsk av bakpulvret i en bunke. Tillsätt muscovadosocker, mandelmjöl och smör och arbeta samman till en smulig deg. Tryck ut ⅓ av degen i en rund smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa samman yoghurt och resten av bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg, apelsinskal, muskot och apelsinblomsvatten och vispa till en jämn smet. Tillsätt resterande ⅔ av degen och arbeta till en jämn smet. Häll smeten i formen och strö över nötterna. Baka i mitten av ugn ca 45 min. Låt svalna i formen. Ta av kanten på formen och ringla över honungen. Garnera ev med rosenblad.

Frosting:

Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt hänga minst 1 tim i kyl. Blanda sedan yoghurten med de andra ingredienserna i en bunke. Bred på den kalla kakan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem