Ansjovisfisk
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fisk som får puttra i en god och gräddig sås med sälta från ansjovis. Enkel och suveränt god fisk till vardags.
Ingredienser
|
Sejfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
¾ tsk |
|
Ansjovisfilé
|
50 g |
| 2½ dl | |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Man kan också välja strimlad purjolök eller hackad rödlök i såsen om man inte har gräslök. Till lökkänsliga barn hoppar man över löken helt.
Näringsvärden, per port
Energi:
315 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 41 % | 31,8 g |
| Fett: | 54,2 % | 19,3 g |
| Kolhydrater: | 4,8 % | 3,7 g |