Ansjovisfisk

15 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Lunch Middag
Ansjovisfisk

Fisk som får puttra i en god och gräddig sås med sälta från ansjovis. Enkel och suveränt god fisk till vardags.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
¾ tsk
Ansjovisfilé
50 g
2½ dl
Hackad färsk gräslök
½ dl

Gör så här

  • Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen.
  • Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret.
  • Häll på grädden och ansjovisspadet. Lägg i ansjovis och gräslök. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min.
  • Servera gärna med grönsaker.
Markera receptet som tillagat

Man kan också välja strimlad purjolök eller hackad rödlök i såsen om man inte har gräslök. Till lökkänsliga barn hoppar man över löken helt.

Näringsvärden, per port

Energi:

315 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,1 g
Protein: 41 % 31,8 g
Fett: 54,2 % 19,3 g
Kolhydrater: 4,8 % 3,7 g
https://www.arla.se/recept/ansjovisfisk/