Ansjoviscrème med vitlök

10 min
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt Tillbehör
Ansjoviscrème med vitlök

Recept på jättegod kall sås till stekt eller grillad färsk fisk. Ansjovis, schalottenlök, vitlök och dragon ger fyllig och aromrik smak.

Ingredienser

Ansjovisfilé
50 g
Liten schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk dragon
1 msk
1 dl

Gör så här

  • Låt ansjovisen rinna av och finhacka den. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Blanda försiktigt ner ansjovis, lök och dragon i crème fraiche.
  • Servera till friterad, stekt eller grillad fisk.
  • Potatisklyftor är också mycket gott till.
Markera receptet som tillagat

Den färska dragonen kan bytas ut mot 1 tsk torkad för 4 port.

Näringsvärden, per port

Energi:

66 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 15,4 % 2,5 g
Fett: 65,5 % 4,9 g
Kolhydrater: 19,1 % 3,1 g
https://www.arla.se/recept/ansjoviscreme-med-vitlok/