Ansjoviscrème med vitlök
10 min
•
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt
Tillbehör
•
Recept på jättegod kall sås till stekt eller grillad färsk fisk. Ansjovis, schalottenlök, vitlök och dragon ger fyllig och aromrik smak.
Ingredienser
|
Ansjovisfilé
|
50 g |
|---|---|
|
Liten schalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Hackad färsk dragon
|
1 msk |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Den färska dragonen kan bytas ut mot 1 tsk torkad för 4 port.
Näringsvärden, per port
Energi:
66 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 15,4 % | 2,5 g |
| Fett: | 65,5 % | 4,9 g |
| Kolhydrater: | 19,1 % | 3,1 g |