Änglakakor

1 tim 15 min Fika
Frysbar
Änglakakor

En enkel mördegskaka som gärna låter sig dekoreras. Använd vanliga pepparkaksformar som mått.

Ingredienser

Vetemjöl
2 dl
Strösocker
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
100 g
Äggula
1
Sirap
1 msk

Kristyr:

Florsocker
1 dl
Äggvita
1
Silverkulor av socker

Gör så här

  • Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Finfördela smöret i blandningen.
  • Tillsätt äggula och sirap, arbeta ihop till en deg. Låt vila ca 30 min i kylen.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Kavla ut degen tunt på mjölad bänk. Ta ut stjärnor och hjärtan med pepparkaksmått.
  • Lägg på en plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 6 – 8 min. Låt kakorna kallna.
  • Blanda florsocker och äggvita. Lägg en liten klick mitt på kakan och tryck fast små silverkulor.
  • Trä igenom tunna band med en stoppnål i övre kanten på kakorna, häng upp i granen.
Markera receptet som tillagat

Det kan vara sött att sätta fast små fina änglabokmärken på kakorna!

Näringsvärden, per st

Energi:

81 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,2 g
Protein: 4 % 0,8 g
Fett: 47,9 % 4,4 g
Kolhydrater: 48,1 % 9,6 g
https://www.arla.se/recept/anglakakor/