Ängasoppa
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Härlig sommarsoppa som också kan lagas med färska grönsaker. Servera gärna ett gott, kanske hembakat, bröd till soppan.
Ingredienser
|
Frysta sommargrönsaker
|
500 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Vatten
|
5 dl |
| 5 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
| ½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Byt ut persiljan mot färsk dill.
Näringsvärden, per port
Energi:
216 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 17,5 % | 9,3 g |
| Fett: | 38,8 % | 9,5 g |
| Kolhydrater: | 43,7 % | 23,3 g |