Ängasoppa

15 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Ängasoppa

Härlig sommarsoppa som också kan lagas med färska grönsaker. Servera gärna ett gott, kanske hembakat, bröd till soppan.

Ingredienser

Frysta sommargrönsaker
500 g
Vetemjöl
2 msk
Vatten
5 dl
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Hackad färsk persilja
1 dl
½ dl

Gör så här

  • Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp under vispning.
  • Tillsätt mjölken och smula i buljongtärningarna. Låt allt koka upp.
  • Lägg i grönsakerna och låt dem koka ca 5 min. Rör i persilja och grädde.
Markera receptet som tillagat

Byt ut persiljan mot färsk dill.

Näringsvärden, per port

Energi:

216 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,5 g
Protein: 17,5 % 9,3 g
Fett: 38,8 % 9,5 g
Kolhydrater: 43,7 % 23,3 g
https://www.arla.se/recept/angasoppa/