Älgstek i ugn
•

Älgstek i ugn blir extra saftig om den steks på låg värme. Det tar lite tid men det är det värt! Servera älgstek i ugn med pressad potatis, stekta brysselkål med rostade hasselnötter samt en mustig sås med enbär, timjan och grädde.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Benfri älgstek, nätad
|
ca 1 kg |
---|---|
Salt
|
1½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
2 msk | |
Rödvin
|
1 dl |
Sås:
Vatten
|
1 dl |
---|---|
3 dl | |
Viltfond eller oxfond
|
1½ msk |
Messmör
|
1 msk |
Kinesisk soja
|
1 tsk |
Färsk timjan
|
2 kvistar |
Enbär, fint mortlade
|
4 |
Salt och svartpeppar
|
|
Majsstärkelse, till redning
|
1 msk |
Till servering:
Kokt pressad potatisar
|
|
---|---|
Smörstekta brysselkål
|
|
Rostade hasselnötter
|
Gör så här
Sås:
Servering:
Näringsvärden, per portion med sås exkl. tillbehör
Energi:
444 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 50 g |
Kolhydrater: | 5 g |
Fett: | 25 g |

