Älgstek i ugn
•
Älgstek i ugn blir extra saftig om den steks på låg värme. Det tar lite tid men det är det värt! Servera älgstek i ugn med pressad potatis, stekta brysselkål med rostade hasselnötter samt en mustig sås med enbär, timjan och grädde.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Benfri älgstek, nätad
|
ca 1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
| 2 msk | |
|
Rödvin
|
1 dl |
Sås:
|
Vatten
|
1 dl |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Viltfond eller oxfond
|
1½ msk |
|
Messmör
|
1 msk |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
|
Färsk timjan
|
2 kvistar |
|
Enbär, fint mortlade
|
4 |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Majsstärkelse, till redning
|
1 msk |
Till servering:
|
Kokt pressad potatisar
|
|
|---|---|
|
Smörstekta brysselkål
|
|
|
Rostade hasselnötter
|
Gör så här
Sås:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
425 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 39 % | 40,8 g |
| Fett: | 54,1 % | 26 g |
| Kolhydrater: | 3,9 % | 4,1 g |