Älgskavspanna med kantareller

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Älgskavspanna med kantareller

En mustig panna till middag med älgskav och kantareller. Du kan byta älgskav mot vilt- eller renskav - det blir lika gott!

Ingredienser

Älgskav, 480 g
2 förp
Färska kantareller
150 g
Purjolök, ca 200 g
1
1 msk
2½ dl
Lingonsylt
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Kött- och viltfond
1 msk
Majsstärkelse
½ msk

Tillbehör

Potatis
750 g
Blandad grönsallad
65 g

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen.
  • Stek älgskaven i smör-&rapsolja i en stekpanna tills den får färg.
  • Ansa svampen och dela de stora i bitar. Strimla purjolöken.
  • Rör ner svamp och purjolök och låt det fräsa med några min.
  • Tillsätt grädde, sylt, timjan, fond och majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Rör om och koka ca 2 min.
  • Servera med potatis och sallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

516 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 23,8 % 30,2 g
Fett: 44,9 % 26,2 g
Kolhydrater: 31,3 % 39,8 g
https://www.arla.se/recept/algskavspanna-med-kantareller/