Älggryta med kanel och stjärnanis

1 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Älggryta med kanel och stjärnanis

Mustig älggryta som får spännande twist med kanel och stjärnanis. Mandelpotatis och en klick crème fraiche är gott till älggrytan.

Ingredienser

Älgkött, t ex innanlår
500 g
Vitlöksklyftor
4
Gula lökar
2
Morötter
3
Skogschampinjoner
100 g
Oxbuljong
5 dl
Lagerblad
1
Kanelstång
1
Stjärnanis
1
Svartvinbärsgelé
2 msk
Salt
Svartpeppar
Majsstärkelse
1 msk
Ev bladpersilja
2 dl

Gör så här

  • Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Skär svampen i klyftor.
  • Bryn köttet i smör i en stor gryta. Låt vitlök, lök, morötter och svamp bryna med mot slutet.
  • Tillsätt buljong, lagerblad, kanelstång och stjärnanis. Låt koka ca 45 min.
  • Tillsätt gelé och smaka av med salt och peppar.
  • Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka upp. Garnera ev med bladpersilja.
  • Servera grytan med crème fraiche och kokt mandelpotatis.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/alggryta-med-kanel-och-stjarnanis/