Älggryta med kanel och stjärnanis
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Mustig älggryta som får spännande twist med kanel och stjärnanis. Mandelpotatis och en klick crème fraiche är gott till älggrytan.
Ingredienser
Älgkött, t ex innanlår
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
4 |
Gula lökar
|
2 |
Morötter
|
3 |
Skogschampinjoner
|
100 g |
Oxbuljong
|
5 dl |
Lagerblad
|
1 |
Kanelstång
|
1 |
Stjärnanis
|
1 |
Svartvinbärsgelé
|
2 msk |
Salt
|
|
Svartpeppar
|
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
Ev bladpersilja
|
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
590 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 58 g |
Fett: | 22 g |

