Akvavitsill

15 min
Arbetstid: 15 min
Buffé Förrätt Tillbehör
Akvavitsill

Hemlagad sill gör du imponerande lätt och gott. Denna välsmakande sill är kryddad med brännvin, kummin, dill och skal av citron.

Ingredienser

Matjessillfiléer
200 g
2 dl
Stött kummin
½ tsk
Hackad färsk dill
2 msk
Citron
rivet skal av ½
Akvavit
1 msk

Gör så här

  • Låt sillen rinna av. Skär den i mindre bitar.
  • Blanda försiktigt crème fraiche, kummin, dill och citronskal.
  • Vänd ner sillen och smaksätt med kryddat brännvin.
  • Hållbar i kylen 3 – 4 dagar.
Markera receptet som tillagat

Akvaviten kan även bytas ut mot annat kryddat brännvin.

Näringsvärden, per port

Energi:

325 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11,9 % 9,5 g
Fett: 74,5 % 27,4 g
Kolhydrater: 11 % 8,8 g
https://www.arla.se/recept/akvavitsill/