Äggmuffins

40 min Afternoon tea Brunch
Frysbar
Äggmuffins

Glutenfria muffins som påminner om äggröra. Byt ut bacon mot fetaost, parmesanost, mozzarella eller soltorkade tomater om du vill ha vegetariska muffins.

Ingredienser

Ägg
15
1 dl
2 dl
Bacon à 140 g
2 pkt
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda ägg, grädde och ost.
  • Klipp baconet i små bitar och stek det knaprigt.
  • Blanda bacon och peppar med äggröran.
  • Smörj en teflonform med plats för 12 muffins. Häll smeten i muffinsformarna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

DU kan också använda muffinsformar, men välj då formar med hårda kanter.

https://www.arla.se/recept/aggmuffins/