Äggkräm med citron och bär
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
Efterrätt
•
Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.
Ingredienser
| 2 dl | |
|
Äggulor
|
4 |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
|
600 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Italienska mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Byt ut citronen mot t ex citronlikör. Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.
Näringsvärden, per port
Energi:
395 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 5,4 % | 5,2 g |
| Fett: | 57,3 % | 25,6 g |
| Kolhydrater: | 37,3 % | 36,2 g |