Ägghalvor med gubbröra och brynt smör

30 min
Arbetstid: 20 min
Brunch Buffé Förrätt Tillbehör
Ägghalvor med gubbröra och brynt smör

Gubbrörans sälta passar utmärkt som fyllning i ägg. Servera den gärna på en liten bit knäckebröd.

Ingredienser

1 dl
Kokta potatisar
2
Mästarmatjes
100 g
Schalottenlök
1
Färsk dill
2 kvistar
2 msk
Hårdkokta ägg
6
Finskuren färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Tärna potatis och matjesill. Finhacka lök och dill. Blanda i en skål och smaka av med salt och peppar.
  • Bryn smöret under ständig omrörning.
  • Skala och halvera äggen. Toppa med smetana och sillröra. Ringla över brynt smör och garnera med gräslök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

121 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 16,4 % 4,9 g
Fett: 72,9 % 10 g
Kolhydrater: 10,7 % 3,2 g
https://www.arla.se/recept/agghalvor-med-gubbrora-och-brynt-smor/