Potatisvåffla med gubbröra

Potatisvåffla med gubbröra

30 min Buffé Förrätt
Riv ner överbliven kokt potatis i våffelsmeten så blir den extra matig. Gubbröra är en riktig klassiker, men toppad på denna potatisvåffla blir det en riktigt festlig förrätt!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Gubbröra:
  • Skala och hacka ägg och lök. Tärna matjessillen.
  • Rör ihop ingredienserna och smaka av med svartpeppar.
Potatisvåfflor:
  • Smält smöret och låt det svalna. Grovriv potatisen.
  • Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Rör ner smör och potatis.
  • Grädda våfflorna frasiga i ett smort våffeljärn. Lägg på ett galler så de håller sig frasiga.
  • Toppa potatisvåfflor med gubbröra.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Gubbröra:
Hårdkokta ägg
4
Rödlök
1
5-minuterssill, ca 200 g
1 burk
Finhackad färsk gräslök
2 msk
Finhackad färsk dill
2 msk
2 dl
Nymald svartpeppar
Potatisvåfflor:
100 g
Kokt potatis
150 g
Vetemjöl
3 dl
4 dl
Ägg
1
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk