Potatisvåffla med gubbröra

30 min Buffé Förrätt
 Potatisvåffla med gubbröra

Riv ner överbliven kokt potatis i våffelsmeten så blir den extra matig. Gubbröra är en riktig klassiker, men toppad på denna potatisvåffla blir det en riktigt festlig förrätt!

Ingredienser

Gubbröra:

Hårdkokta ägg
4
Rödlök
1
5-minuterssill, ca 200 g
1 burk
Finhackad färsk gräslök
2 msk
Finhackad färsk dill
2 msk
2 dl
Nymald svartpeppar

Potatisvåfflor:

100 g
Kokt potatis
150 g
Vetemjöl
3 dl
4 dl
Ägg
1
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk

Gör så här

Gubbröra:

  • Skala och hacka ägg och lök. Tärna matjessillen.
  • Rör ihop ingredienserna och smaka av med svartpeppar.

Potatisvåfflor:

  • Smält smöret och låt det svalna. Grovriv potatisen.
  • Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Rör ner smör och potatis.
  • Grädda våfflorna frasiga i ett smort våffeljärn. Lägg på ett galler så de håller sig frasiga.
  • Toppa potatisvåfflor med gubbröra.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl hårt bröd

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/potatisvaffla-med-gubbrora/