Varm gubbröra

Varm gubbröra

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(82 st)

Gubbröra med potatis och ansjovis är en absolut favorit på det svenska smörgåsbordet. Njut av gubbröran, fortfarande ljummen, på ett gott knäckebröd.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och skär ägg och potatis i små bitar. Låt ansjovisen rinna av men spara 1 msk av spadet. Hacka filéerna.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna.
  3. Tillsätt ansjovisspadet, crème fraiche och örter. Låt koka 1-2 min. Smaka av med svartpeppar.

Tips:

Servera ljummen till knäckebröd eller på rågbröd.

Skriv ut

Källa: