Varm gubbröra

Varm gubbröra

15 min
Förrätt Mellanmål
Gubbröra med potatis och ansjovis är en absolut favorit på det svenska smörgåsbordet. Njut av gubbröran, fortfarande ljummen, på ett gott knäckebröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varm-gubbrora/

Gör så här

  • Skala och skär ägg och potatis i små bitar. Låt ansjovisen rinna av men spara 1 msk av spadet. Hacka filéerna.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt ansjovisspadet, crème fraiche och örter. Låt koka 1-2 min.
  • Blanda med ägg, potatis och ansjovis. Smaka av med svartpeppar.
Klart!

Servera ljummen till knäckebröd eller på rågbröd.

Ingredienser

Hårdkokta ägg
4
Kokta potatisar
2
Ansjovisfilé
125 g
Gul lök
1
1 msk
½ dl
Hackad färsk gräslök
½ dl
Hackad färsk dill
½ dl
Svartpeppar