Ägg- och romröra

Varm gubbröra
Gubbröra med potatis och ansjovis är en absolut favorit på det svenska smörgåsbordet. Njut av gubbröran, fortfarande ljummen, på ett gott knäckebröd.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 hårdkokta ägg
- 2 kokta potatisar
- 125 g ansjovisfilé
- 1 gul lök
-
1 msk Arla® Svenskt Smör
-
½ dl Arla Köket® crème fraiche
- ½ dl hackad färsk gräslök
- ½ dl hackad färsk dill
- svartpeppar
Gör så här
Gör så här
- Skala och skär ägg och potatis i små bitar. Låt ansjovisen rinna av men spara 1 msk av spadet. Hacka filéerna.
- Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna.
- Tillsätt ansjovisspadet, crème fraiche och örter. Låt koka 1-2 min. Smaka av med svartpeppar.
Tips:
Servera ljummen till knäckebröd eller på rågbröd.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket Påsk 2012