Mild gubbröra på rågbröd

15 min Förrätt
Mild gubbröra på rågbröd

Gubbröra på smörgås, jättegod och rik på nyttig omega-3. En perfekt förrätt eller smårätt. Förbered gärna gubbröran dagen före - den blir ännu godare då.

Ingredienser

Hårdkokt ägg
1
Inlagd sill
75 g
½ dl
Finhackad rödlök
1 msk
Hackad färsk gräslök
½ dl
Osötat fullkornsbröd
2 skivor

Gör så här

  • Hacka ägget grovt och skär sillen i små bitar. Blanda alla ingredienser och låt stå i kyl, gärna över natten.
  • Lägg röran på fullkornsbröd och garnera ev med hackad gräslök.
Klart!

Fet fisk behöver de flesta äta mer av. Även makrill och lax passar utmärkt på frukostmackan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/mild-gubbrora-pa-ragbrod/